Blog

Foto opdracht “mijn straat”

In dit eerste blog wil ik het hebben over een foto opdracht die ik heb gekregen.
Zoals misschien bekend doe ik mee met een fotoproject in Schiedam met de naam Dit Is Schiedam. Met behulp van workshops en foto excursies proberen ruim 40 amateur fotografen onder leiding van een vakfotograaf Schiedam vast te leggen . Om de amateur fotografen actief te houden worden er foto opdrachten gegeven waar we vrijblijvend aan mee kunnen doen. De lockdown challenge van nu heeft de naam “Mijn Straat” gekregen.

De bedoeling is om de straat vast te leggen en daarmee een verhaal te vertellen. Bij dit blog zal ik als mijn opdracht voltooid is de serie plaatsen die het verhaal verteld van mijn straat.

Voor een serie foto’s moet je wel goed voorbereiden. Wat ga ik vertellen (Thema). Welke foto’s passen hierin. Waar haal ik me inspiratie vandaan enz. Zet dit dan ook op papier . Als ik mijn foto’s in dit blog plaats dan zal ik ook het verhaal erachter neerzetten. De foto hieronder geeft aan dat ik al begonnen ben. 🙂

Mijn Straat: De Poort Naar De Gorzen

Mijn Straat een hele lange hij begint bij de Nieuwe Haven en eindigt bij de Rozenburgsestraat. Een doorgang van al het verkeer naar en van de Gorzen. Weinig bewoners kom je in deze straat tegen maar wel veel mensen die komen voor de Groenelaan en om verder de Gorzen in te gaan. Dit verkeer en de bijbehorende parkeerdruk die in mijn straat ontstaat heb ik geprobeerd vast te leggen . Soms vanuit mijn raam soms vanaf de straat.

Klik op een foto voor een vergroting en / of een dia presentatie